1 team, 1 taak,
het is DIEFKA bovenal!

Strijd jij mee voor de 1ste prijs? Iedereen is welkom om mee te sporten, je hebt alleen een UAntwerpen Plus Pass nodig! 

Sporten bij DIEFKA

Wat biedt DIEFKA haar studenten op het gebied van sport?

Ook op sportief vlak is DIEFKA heel actief! Met ons enthousiasme hebben we al een heel aantal prestaties neer weten te zetten waar we trots op mogen zijn!

Zo hebben we in 2021 een mooie 2de plaats weten te bemachtigen op de Interfac competitie.
Natuurlijk willen we niet dat deze geweldige teamspirit verloren gaat en dus hebben we jullie nodig om onze clubkleuren met ziel en zaligheid te komen verdedigen! Ben je sterspeler of doe je alleen mee voor de fun? Het maakt voor ons niet uit, iedere gemotiveerde sporter is welkom! We sporten in eerste instantie voor de ontspanning en het plezier, dus vieren we feest als we winnen, maar vermaken we ons net zo hard op mindere dagen.

Interfac
De Interfac is een competitie tussen de studentenclubs aan de buitencampussen van de UAntwerpen. Dit betreft verschillende sporten gedurende het academiejaar; van basketbal tot badminton en van atletiek tot tafelvoetbal, dames en heren sporten hierbij meestal apart. Hierbij kunnen punten worden verdiend voor DIEFKA. Aan het einde van het jaar wordt dan bekend gemaakt wie de Interfacbeker wint. En natuurlijk willen wij zo hoog mogelijk eindigen!

Wat heb je nodig?

  • Een UAntwerpen Plus Pass: deze kost slechts 25 euro per jaar en geeft je de mogelijkheid om mee te doen aan de Interfac, de ASL en tal van andere (cultuur- en) sportactiviteiten (bijvoorbeeld Zumba of squashen) doorheen het hele jaar! Als je nog geen sportsticker hebt kun je deze HIER bestellen.
  • Sportkleding: daarnaast zorgen wij voor een shirt met het clublogo in jouw maat, zodat iedereen weet dat jij voor DIEFKA mee sport!
  • En verder een goeie motivatie en gezonde portie sportiviteit!

De Interfac vindt elke week plaats op maandag- of woensdagavond (en soms op beide avonden), meestal in de sporthal op Campus Middelheim. In de ledenmail of via de Facebookpagina van de UA Sportraad BC vind je elke week de precieze tijd en plek. Kom zeker eens af op mee te sporten of DIEFKA aan te moedigen want hoe meer mensen, hoe meer sfeer!

ASL
De Antwerp Students League is een competitie tussen studentenclubs van de UAntwerpen en hogescholen in Antwerpen. Dit betreft de sporten basketbal,
zaalvoetbal, volleybal en veldvoetbal. Op dit laatste onderdeel gaan wij ieder jaar de strijd aan.

Hiervoor bundelt DIEFKA haar krachten met Demetris en Fabiant, om samen 1 team te vormen en zo ver mogelijk in de competitie te geraken. De wedstrijden vinden plaats op de voetbalvelden van Sportcentrum Wilrijkse Plein en zullen doorheen het jaar gespeeld worden. Elke ploeg bestaat uit 11 deelnemers, waarvan minstens 2 vrouwelijke spelers. Iedereen is dus welkom om mee te sporten!

Is voetbal toch niet helemaal je ding? Dan mag je ons altijd komen supporteren tijdens een van de wedstrijden. Via deze link vind je meer informatie over ASL voetbal!

Onze Partners

Interesse om eens mee te sporten?

Lijkt het jou leuk om eens mee te sporten met DIEFKA?
Stuur ons dan zeker een mailtje of berichtje via Facebook!