Al sinds 1974
in dienst van
de student!

Al sinds 1974 verkiezen onze leden jaarlijks een nieuw Praesidium. Als een hecht team zorgen zij tussen hun drukke studies door voor alles wat er binnen de club gebeurd!

Profiel van…

Wessel Bolwerk

Cantor

Lang, lang geleden… nog voor covid-19… Waren er eens 4 verkenningsdagenkindjes, genaamd Youri, Niels, Olaf en Eva. Zij hadden elkaar leren kennen op deze verkenningsdagen en waren allemaal net komen wonen in Wilrijk. Begeleidt door de wijze heer Milo leerde deze groep alles over alle gevaren en legendes rondom hun nieuwe thuis. Op de eerste avond vertelde Milo over de legende van de Wezel. “Maar deze Wilrijkse Wezel is niet zoals de Wezels in Nederland” waarschuwde hij. “Wanneer de klok 2 uur slaat veranderd deze wezel in een wild beest, op zoek naar Carapils en kaas. Hij zal deze zo snel mogelijk proberen te verorberen, dus pas op dat hij ook niet jou verorberd!” klonk het nog uit Milo zijn mond. Wat deze kindjes niet hadden verwacht is dat ze al op de tweede dag van hun reis deze mysterieuze Wezel zouden tegenkomen. Het blijkt namelijk dat deze Wezel juist op Diergeneeskundestudenten afstapt, terwijl hij eigenlijk zelf Geneeskunde studeert. Het pad oprennend met 2 bakken Carapils, verscheen hij tot ons en daagde ons plots uit tot een wedstrijdje deikelen. Er volgde een felle strijd, maar uiteindelijk verloren de kindjes door de grote hoeveelheid lauwe Carapils die ze in een poging moesten wegdrinken. De Wezel bleek onverslaanbaar! Maar anders dan de verhalen deed lijken, bleek deze Wezel helemaal niet zo verschrikkelijk te zijn, hij bleek een juist een ultrasociale, lieve Wezel die vooral opzoek was naar gezelligheid! Na deze dag volgden er nog vele vriendschappelijke pogingen om deze Wezel te verslaan bij het deikelen, maar al deze pogingen zijn tot heden mislukt. Durf jij wel de uitdaging aan te gaan met deze menslievende, kaasverslaafde Wezel, zoek hem dan vooral eens op rondom Fort VI… Aan onze huidige leden en sympathisanten hoef ik niet uit te leggen naar wie de Wezel uit bovenstaande legende verwijst, maar ik ben trots om aan jullie te mogen (her)introduceren; Wessel bolwerk! Hij zal de functie Cantor gaan vervullen, in de voetsporen tredend van misschien nog wel een grotere Wilrijkse legende. Maar dat is een verhaaltje voor een andere keer!

Dixit,

Niels Witberg

V.U. & Webmaster 2020-2021

Onze Partners

Contact met een van ons opnemen?

Heeft u vragen voor een van ons? Neem dan zeker een kijkje op de contactpagina! Hier staan al onze belangrijke contactgegevens!